Search in this Blog

Thursday, March 2, 2023

Mathias Desmet, Univ. van Gent & Laurens Buijs UvA , beide roependen in de academische woestijn , BLCKBX

Mathias Desmet, Univ. van Gent & Laurens Buijs UvA , beide roependen in de academische woestijn, https://youtu.be/-6SS6k_RQhc Nu online: roependen in de academische woestijn - Mattias Desmet & Laurens Buijs Klinisch psycholoog Mattias Desmet en sociaal-wetenschapper aan de UvA Laurens Buijs worden vanwege hun opvattingen verguisd en tegengewerkt door de universiteiten waar zij werken. Aan tafel bij programmamaker Flavio Pasquino reflecteren zij op hun verstikkende situatie en de afkalvende vrijheid. Mathias Desmet, Universiteit van Gent & Laurens Buijs, Universiteit van Amsterdam https://www.blckbx.tv/binnenland/roependen-in-de-academische-woestijn-mattias-desmet-en-laurens-buijs
0. Laurens , Ga eens praten met een Wappie of met iemand die Forum voor Demokratie stemt
Blckbx interview met Flavio, Mathhias Desmet. De Psychologie van het TOTALITARISME https://youtu.be/-6SS6k_RQhc Mathias Desmet, Univ. van Gent & Laurens Buijs UvA , beide roependen in de academische woestijn BLCKBX, 161K abonnees, 220 likes, 2.295 weergaven, 2 mrt 2023. Bekijk de video ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/roep... Klinisch psycholoog Mattias Desmet en sociaal-wetenschapper aan de UvA , Laurens Buijs , worden vanwege hun opvattingen verguisd en tegengewerkt door de universiteiten waar zij werken. Aan tafel bij programmamaker Flavio Pasquino reflecteren zij op hun verstikkende situatie en de afkalvende vrijheid. Desmets opvattingen schuren al langer met die van de Universiteit Gent, die hem er onlangs van beschuldigde dat hij wetenschappelijk niet integer is in zijn laatste boek ‘De psychologie van het totalitarisme’.
De universiteit heeft hem daarom bevoegdheden ontnomen en het boek verboden, waarin Desmet waarschuwt: “Als de wolf haar welpen opeet, is het te laat.”
Maar die waarschuwing lijkt steeds meer aan dovemansoren gericht. In dit essay haalt Desmet de aantijgingen over zijn integriteit onderuit: https://mattiasdesmet.substack.com/p/the-psychology-of-totalitarianism-70c
Laurens Buijs is gender-wetenschapper, noemt zichzelf links, woke en helpt bedrijven met vraagstukken rond inclusiviteit. Daarmee voldoet hij aan het plaatje van de nieuwe religie, die ons steeds meer dicteert wat we wel en niet mogen zeggen, denken en voelen. Maar omdat er volgens hem geen wetenschappelijk bewijs is voor het bestaan van de identiteit ‘non-binair’, werd hij persona non grata. Volgens zijn critici is hij namelijk radicaal, gevaarlijk en hoort hij niet thuis op een universiteit. In een onderhoudend gesprek met Pasquino reflecteren de dwarsdenkers op de absurditeit van hun situatie, hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat dit zegt over de maatschappij.
Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren .. Over Stichting blckbx Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan. Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou. Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

No comments:

Post a Comment