Search in this Blog

Saturday, June 6, 2020

Levensgevaarlijke massahysterie gaat fout volgens het boekje. Michaéla S...



Levensgevaarlijke massahysterie gaat fout volgens het boekje. Michaéla Schippers en Ramon Bril

https://youtu.be/e3rCPv-IXHE
62.8K subscribers
Levensgevaarlijke massahysterie door onze overheden maakt de maatregelen vele malen dodelijker dan het virus zelf. Professor Michaéla Schippers, hoogleraar Behavior en Performance Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam herkent de massa gekte rondom het nieuwe coronavirus direct, ze bestudeert fouten in besluitvorming vanuit een psychologisch persepectief. Het groepsdenken is aan het stuur. Een gevaarlijke mix van vooroordelen, angst en niet willen toegeven fout te zitten. Het gaat fout volgens het boekje, als iemand het opzettelijk zou willen doen had hij het niet beter kunnen aanpakken. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.c... https://papers.ssrn.com/sol3/papers.c...

Een fout maken is menselijk. Een fout niet toegeven om je eigen politieke leven te redden is misdadig. De media in Nederland zijn door de mand gevallen. De kranten zijn opgekocht door twee Belgische bedrijven die daar een paar honderd miljoen euro subsidie voor gekregen hebben door de Belgische overheid. Duidelijk kartelvorming maar dat mag van de corrupte Europese Unie. Hulde aan mevrouw Schippers! Zelf ook VVD aangeschreven, de petitie getekend van Rob Elens. Je kunt er inderdaad wel wat aan doen!
Prachtig hoe steeds meer mensen zich uitspreken. Verontrustend hoe het met de kennis en kunde van de ministeries gesteld is.
Ik heb hier bijna 3 maanden op moeten wachten… Eindelijk komen alle specialisten en experts hun boekje opendoen over het falen van ons overheidssysteem en het falen van de media. Beide hebben gigantisch geblunderd met de wetenschappelijk ongefundeerde keuzes die ze hebben gemaakt. Familie, vrienden en collega's begrepen mijn frustratie en kritiek vanaf het begin van de lockdown niet... Opmerkingen zoals: "Hoe had het dan gemoeten?" Waarna je doodleuk uitlegt waar het fout is gegaan en hoe het inderdaad anders had gemoeten werden weggewuift met: "Ach, wat weet jij ervan? Wie ben jij?" En dan nu krijg je opmerkingen zoals: "Lekker makkelijk praten achteraf." Well fuck you! Ik kan er toch niks aan doen dat de meerderheid van onze Nederlandse populatie blijkbaar geen statistieken en grafieken kan lezen, fatsoenlijk kansberekeningen kunnen maken en geen biet snappen van wetenschappelijk onderzoek en de methodologie die hierbij hoort. En de minderheid die het wel begrijpt word als complot gekkie weggeschoven of zit in een angstcultuur waarin er geen tegenspraak geduld word. Ik was verbaasd waarom het zo ver kon komen, maar ik begreep goed dat veel specialisten en experts in een angstcultuur leven. Dure opleidingen gevolgd en schulden opgebouwd om deze te kunnen betalen. Dat ga je niet zomaar uit het raam gooien, maar dit heeft wel geleid tot een gigantisch aantal onnodige doden. Direct van uitgestelde operaties en onderzoeken in de zorg en indirect door de economische gevolgen.

No comments:

Post a Comment